1. Grzyby najpierw trzeba rozmrozić.
2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju.
3. Grzyby dodajemy do cebuli, przyprawiamy pieprzem oraz solą i prużymy.
4. Ziemniaki obrane, kroimy w drobną kostkę, następnie gotujemy w osolonej wodzie.
5. Paprykę kroimy w drobno i dodajemy do grzybów.
6. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
7. Jajka roztrzepujemy widelcem z mlekiem, 1/2 łyżeczki soli, pieprzem i chili- dodajemy starty ser.
8. Układamy w naczyniu żaroodpornym, ziemniaki, grzyby.
9. Wszystko polewamy sosem jajecznym.
10. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 30 minut.
Niskokaloryczna potrawa z kurczakiem
Zapiekanka makaronowa z sezonowymi warzywami w sosie beszamel
Zapiekanka z warzywami w sosie czosnkowym
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu