· ½ kg ziemniaków
· 3 marchewki
· 3 pietruszki
· Cebula
· Szczypiorek
· ½ kg fileta z indyka
· 20 dag sera żółtego
· 3 jajka
· Olej do smażenia
· Sól
· Przyprawa gyros
1. Ziemniaki obieramy kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie.
2. Fileta kroimy w kostkę obsmażamy na rozgrzanym oleju .
3. Dodajemy przyprawę oraz sól.
4. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
5. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
6. Do cebuli dodajemy warzywa, solimy.
7. Szczypiorek siekamy i dodajemy do warzyw.
8. Następnie do warzyw dodajemy jajka, chwilę prużymy.
9. Na dno naczynia żaroodpornego układamy ziemniaki.
10. Na ziemniaki wykładamy mięso.
11. Następnie warzywa.
12. Na koniec ścieramy ser na tarce o dużych oczkach i posypujemy zapiekankę.
13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
14. Danie gotowe.
15. Smacznego.
Niskokaloryczna potrawa z kurczakiem
Zapiekanka makaronowa z sezonowymi warzywami w sosie beszamel
Zapiekanka z warzywami w sosie czosnkowym
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu