Zapiekanka dla niejadków

Zapiekanka dla niejadków

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Zapiekanka dla małych i dużych łasuchów:) Zapiekanka z serem nasyci każdy głów, a przepis jest łatwy.

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 1 papryka czerwona
  • 0,15 kg kiełbasy krakowskiej
  • 2 szt kiełbaski frankfurterki
  • 0.35 kg żółty ser
  • sól i pieprz
  • Składniki dekoracyjne:
  • ketchup
  • 2 plastry ananasa
  • ogórek zielony
  • pomidor, szczypiorek, natka z pietruszki
  • ciemne winogrono, ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Przepis na zapiekankę z serem:

  1. Żółty ser zetrzeć na tarce. Kiełbasę krakowską pokroić na cienkie plasterki, frankfurterki na 0,5 cm plasterki. Paprykę w kostkę.
  2. Bagietkę przeciąć na pół. Jeżeli bagietka jest bardzo duża to przecinamy ją na pół i później wzdłuż.
  3. Ułożyć kiełbasę krakowską na bagietce, paprykę.
  4. Posypać żółtym serem i resztą papryki czerwonej.
  5. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut temperatura 135 stopni C

Zapiekanka z serem idealnie pasuje na sycącą kolację.

Smacznego!

Autor: EwelinaP

Polecamy nasze przepisy