1 papryka czerwona
0.35 kg kiełbasy podwawelskiej
4 jajka - dodatkowy składnik
sól i pieprz, bazylia
Bagietkę przekroić na pół, wybrać palcami co nieco ze środka.
Kiełbaskę pokroić w kostkę podsmażyć na patelni. Paprykę umyć i też pokroić w kostkę.
Jajka wbić do miseczki i delikatnie je ubić. Dodać do jajek pozostałe składniki czyli podsmażoną kiełbaskę i paprykę oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią.
Masę jajeczną wkładamy do wydrążonych bagietek i przekładamy na przygotowaną wcześniej blachę.Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut na złoto-brązowy kolor (aż jajka się zetną).
Niskokaloryczna potrawa z kurczakiem
Zapiekanka makaronowa z sezonowymi warzywami w sosie beszamel
Zapiekanka z warzywami w sosie czosnkowym
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu