· Pół kg schabu
· 2 torebki ryżu
· kalafior mrożony
· marchewka mrożona
· 1 cebula
· ½ koncentratu pomidorowego
· 200 g pieczarek
· Pieprz
· Sól
· Bazylia
· Oregano
· Olej do smażenia
· 20 dag. sera żółtego
· 1 szk. śmietany 18 %
· 2 jajka
1. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na oleju.
3. Ryż gotujemy w osolonej wodzie
4. Do cebuli dodajemy mięso oraz przyprawy : pieprz, sól, bazylię, oregano, co jakiś czas podlewając wodę żeby mięso się nie przypaliło.
5. Pieczarki prużymy po czym dodajemy do mięsa.
6. Kalafior oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie.
7. Do mięsa dodajemy koncentrat i chwilę gotujemy.
8. Ryż układamy w naczyniu żaroodpornym.
9. Następnie mięso oraz warzywa.
10. Jajka roztrzepujemy w śmietanie i polewamy zapiekankę.
11. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy na wierzch warzyw.
12. Zapiekamy 20 minut w temperaturze 180̊C.
13. Smacznego.
Niskokaloryczna potrawa z kurczakiem
Zapiekanka makaronowa z sezonowymi warzywami w sosie beszamel
Zapiekanka z warzywami w sosie czosnkowym
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu