2 cebule
0,30 kg pieczarek
0,35 kg żółtego sera
0,15 kg kiełbasy krakowskiej
2 frankfurterki
0.10 kg drobiowej kiełbaski
1 czerwona papryka
2 pomidory
1 koncentrat pomidorowy
sól i pieprz
ketchup
Cebulę kroimy drobno.
Pieczarki i cebulę dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu na bardzo małej ilości oleju i wody.Przyprawiamy solą i pieprzem.
Bagietkę przecinamy na pół i jeszcze raz wzdłuż. Smarujemy każdą koncentratem pomidorowym, układamy kiełbasę drobiową, krakowska i frankfurterki pokrojone drobno, paprykę. Następnie posypujemy troszkę żółtym serem, wykładamy pieczarki z cebulką znów żółtym serem. Posypujemy solą i pieprzem i na koniec ketchupem. Zapiekamy w piekarniku około 15 minut na 150 stopni aż bagietka będzie chrupiąca.
Później robimy ładną dekoracje i podajemy do jedzenia. Smacznego :)
Niskokaloryczna potrawa z kurczakiem
Zapiekanka makaronowa z sezonowymi warzywami w sosie beszamel
Zapiekanka z warzywami w sosie czosnkowym
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu