Zapiekanka z kapustą kiszoną.

Zapiekanka z kapustą kiszoną.

Ocena:

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Kapusta kiszona jest bardzo zdrowa, więc można ją wykorzystać do zapiekanki która jest bardzo smaczna.

Składniki:

·         1 słoik papryki konserwowej

·         Cebula

·         50 dag. kapusty kiszonej

·         6 ogórków kiszonych

·         60 dag.  ziemniaków

·          60 dag. mięsa mielonego łopatki

·         20 dag, sera żółtego

·         3 łyżki ketchupu pikantnego

·         Chili

·         Sól

·         Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1.       Obieramy ziemniaki, kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie.

2.       Obieramy cebulę i  kroimy w kostkę po czym  prużymy na oleju.

3.       Do cebuli dodajemy mięso mielone przyprawiamy solą oraz chili.

4.       Ogórek oraz paprykę kroimy w kostkę po czym dodajemy do mięsa.

5.       Kapustę kiszoną płuczemy wodą, drobno kroimy i również dodajemy do mięsa.

6.       Wszystko razem chwilę prużymy z dodatkiem ketchupu.

7.       Ziemniaki wykładamy do naczynia żaroodpornego.

8.       Farsz mięsny układamy na ziemniaki.

9.       Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy zapiekankę.

10.   Zapiekamy 20 minut w 180˚C.

11.   Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy