Polecamy dzisiaj:

Moja botwinka z jajkiem

Wiosenne ciasto

print Drukuj
Wiosenne ciasto

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 8
Ocena:
5.0

1 ocena

obłędnie kolorowe iście wiosenne ciasto.POLECAM !!!!!!!!!!!!!

składniki


truskawki świeże 500 gram
ser ricotta 150 gram
cukier drobny 1/2 szklanki
laska wanilii 1 sztuka
żelatyna 4 łyżeczki
ser biały z wiaderka 1/2 kg
śmietana 30 % 1 szklanka
galaretka cytrynowa 1 sztuka
barwnik spożywczy do ciast czerwony
biszkopty okrągłe

sposób przygotowania
  1. galaretkę sporządzić w/g przepisu,żelatynę namoczyć ,
  2. śmietanę ubić
  3. w misce wymieszać serki razem z cukrem,laskę wanilii rozetnij wzdłuż na dwie połówki ,wyskrob nożem czarne ziarenka , dodaj do masy
  4. dodać ubitą śmietanę oraz namoczona żelatynę ,wymieszać
  5. formę wyłożyć  folią
  6. wlać pół białej masy,wstawić na pół godz do lodówki ,następnie wlać galaretkę i ponownie do lodówki,do masy białej dodać barwnik wymieszać, oraz pokrojone truskawki,przełożyć na stężałą galaretkę
  7. biszkopty wcisnąć lekko w masę,formę zawinąć w folię i na noc schować do lodówki
  8. przed podaniem odwinąć folię położyć talerz i odwrócić ciasto.
Ocena:
5.0
Liczba porcji 8
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!