Wiosenne ciasto

Wiosenne ciasto

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

obłędnie kolorowe iście wiosenne ciasto.POLECAM !!!!!!!!!!!!!

Składniki:


truskawki świeże 500 gram
ser ricotta 150 gram
cukier drobny 1/2 szklanki
laska wanilii 1 sztuka
żelatyna 4 łyżeczki
ser biały z wiaderka 1/2 kg
śmietana 30 % 1 szklanka
galaretka cytrynowa 1 sztuka
barwnik spożywczy do ciast czerwony
biszkopty okrągłe

Sposób przygotowania:

  1. galaretkę sporządzić w/g przepisu,żelatynę namoczyć ,
  2. śmietanę ubić
  3. w misce wymieszać serki razem z cukrem,laskę wanilii rozetnij wzdłuż na dwie połówki ,wyskrob nożem czarne ziarenka , dodaj do masy
  4. dodać ubitą śmietanę oraz namoczona żelatynę ,wymieszać
  5. formę wyłożyć  folią
  6. wlać pół białej masy,wstawić na pół godz do lodówki ,następnie wlać galaretkę i ponownie do lodówki,do masy białej dodać barwnik wymieszać, oraz pokrojone truskawki,przełożyć na stężałą galaretkę
  7. biszkopty wcisnąć lekko w masę,formę zawinąć w folię i na noc schować do lodówki
  8. przed podaniem odwinąć folię położyć talerz i odwrócić ciasto.

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy