Doskonale smakuje z makaronem.
1 kg wątróbki drobiowej
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
500 g przetartych pomidorów (mogą być w butelce)
śmietana 18 % (ok. 330 g)
1 kopiasta łyżka mąki
kawałek smalcu
2 liście laurowe, kilka ziarenek angielskiego ziela
sól, pieprz, słodka papryka mielona, jarzynka
majeranek, bazylia, oregano
1. Wątróbkę oczyścić i pokroić na kawałki.
2.Na patelni roztopić smalec, dodać wątróbkę, pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, liście laurowe i angielskie ziele. Całość odrobinę posolić.
3.Dusić kilka minut. W razie potrzeby dolać trochę przegotowanej wody.
4. Następnie wlać przetarte pomidory, wymieszać.
5. Mąkę rozmieszać z małą ilością zimnej wody i połączyć ze śmietaną. Wlać do
wątróbki.
6.Wrzucić przyprawy.
7.Gotować przez chwilę.
WĄTRÓBKA ZE ŚMIETANĄ I MAKARONEM
Duszona wątróbka z pieczarkami, jabłkiem i musztardą
Duszona wątróbka z jabłkiem i suszonymi grzybami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu