Watróbka połączona z marchewką w sosie pomidorowym nie tylko wyglądem ale i smakiem zachęci każdego.
· 70 dag wątroby drobiowej
· 1 średnia Cebula
· 2 marchewki duże
· 200 ml przecier pomidorowy
· Sól
· Pieprz
· Mąka do obtoczenia
1. Czyścimy z błonek wątrobę i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Obieramy Cebulę i kroimy w kostkę.
3. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
4. Wątróbkę solimy i każdy kawałek obtaczamy w mące a następnie smażymy na rozgrzanym oleju.
5. Dodajemy cebulę oraz marchew.
6. Całość podlewamy odrobiną wody.
7. Dusimy do zmięknięcia warzyw.
8. Pod koniec duszenia dodajemy pieprz oraz koncentrat pomidorowy.
9. Wątróbka gotowa.
10. Smacznego
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu