Drobiowa Wątróbka


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen

Ilość porcji: 4
Watróbka połączona z marchewką w sosie pomidorowym nie tylko wyglądem ale i smakiem zachęci każdego.
Składniki:
· 70 dag wątroby drobiowej
· 1 średnia Cebula
· 2 marchewki duże
· 200 ml przecier pomidorowy
· Sól
· Pieprz
· Mąka do obtoczenia
Sposób przygotowania:
1. Czyścimy z błonek wątrobę i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Obieramy Cebulę i kroimy w kostkę.
3. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
4. Wątróbkę solimy i każdy kawałek obtaczamy w mące a następnie smażymy na rozgrzanym oleju.
5. Dodajemy cebulę oraz marchew.
6. Całość podlewamy odrobiną wody.
7. Dusimy do zmięknięcia warzyw.
8. Pod koniec duszenia dodajemy pieprz oraz koncentrat pomidorowy.
9. Wątróbka gotowa.
10. Smacznego
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również

Drobiowa Wątróbka
Watróbka połączona z marchewką w sosie pomidorowym nie tylko wyglądem ale i smakiem zachęci każdego.Zobacz więcej przepisów na:
Wątroba

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.