Warzywna ze skwarkami

Warzywna ze skwarkami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Smaczna i sycąca warzywna zupa ze skwareczkami

Składniki:


wywar z kurczaka 2 litry
fasolka szaragowa 1 szklanka
włoszczyzna 1 pęczek
kukurydza w puszce 1 szklanka
ziemniaki 5 sztuk
kapusta włoska 2 szklanki
sól
liść laurowy 2 sztuki
boczek 300 gram
ziele angielskie całe 2 sztuki
pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Z kurczaka( udka) i włoszczyzny, ugotować wywar dodając liść i ziele oraz sól.gotować aż mięso odejdzie od kości.
Mięso oddzielić od kości i dodać do zupy.
Marchewkę pokroić w kostkę .
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Kapustkę poszatkować.
Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę.
Słoninę i boczek pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni.
Warzywa dodać do wywaru ,gotować do miękkości ,dodać podsmażoną słoninkę ,doprawić solą i pieprzem .

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy