Gdy nie chce nam się upiec ciasta, a mamy ochotę na coś słodkiego, to polecam zrobić taki o oto wafel z kokosową nutką. Potrzeba tylko kilka składników i trochę cierpliwości aż masa się ugotuje. Potem tylko kroimy i zajadamy...najlepiej z filiżanką kawy. Życzę smacznego.
5 tafli wafla
1 litr mleka
2 szklanki cukru
10 dag wiórek kokosowych
5 dag masła lub margaryny
1. Mleko wlać do garnka, dodać cukier i gotować na niewielkim ogniu do zgęstnienia często mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć należy mieszać ją cały czas, żeby się nie przypaliła. Masę gotowałam półtorej godziny.
2. Do gęstej masy wsypać wiórki i dodać masło lub margarynę, następnie dokładnie mieszać do połączenia się składników.
3. Gotową masą przełożyć tafle wafli i odstawić do zastygnięcia.
4. Po tym czasie wafel pokroić i podawać. Smacznego.
Wafel z masą z mleka w proszku.
Wafel z masą krówkowo - kokosową.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu