udziec z indyka 1,5 kg.
zioła prowansalskie 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
musztarda 2 łyżki
olej 3 łyżki
sól
czarny pieprz 1 łyżeczka
do miski wsyp zioła pomieszaj z olejem i musztardą ,dodaj zmiażdżone ząbki czosnku.
Mięso umyj ,osusz , posyp solą i pieprzem oraz natrzyj marynatą ,odstaw na co najmniej 4 godziny.
Piecz około 1,5 godziny w 170 stopniach.
Udziec z indyka w marynacie musztardowo- miodowej
Udziec z indyka pieczony w ziołach prowalsalskich
Udziec indyczy faszerowany cukinią
makaron razowy podany z piersią kurczaka brokułem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu