Sos:
4-5 ząbków czosnku
2 cebule
1 duża czerwona papryka
puszka pomidorów
puszka kukurydzy
sól i pieprz do smaku
słodka papryka w proszku
1. Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy, następnie nacieramy przyprawami i układamy w formie do pieczenia, dodajemy olej i pieczemydo miękkości, przez około 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia udka smarujemy miodem.
2. Sos: Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy na niewielkie kawałki. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę, następnie przesmażamy na oleju ( należy uważać, żeby za mocno nie przypiec ), dodajemy pomidory z puszki i pokrojoną paprykę. Całość dusimy do miękkości.
3. Do miękkich warzyw dodajemy odsączoną kukurydzę i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku.
4. Upieczone udka podajemy z sosem. Smacznego.
Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu