Idelany twarożek na śniadanie lub kolację, oczywiście dla wielbicieli mięty ( ja uwielbiam ) dodam, że najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Pyszny i bardzo zdrowy. Możemy go podać od razu lub schłodzony z lodówki.
3 łyżki śmietany 12 %
25 dag sera białego
garść listków mięty
sól do smaku
1 pomidor
1 ogórek zielony
1. Warzywa i miętę umyć i bardzo dokładnie osuszyć. Następnie ogórek obrać i razem z pomidorem pokroić w drobną kosteczkę. Z kolei listki mięty bardzo drobniutko posiekać.
2. Ser dokładnie wymieszać ze śmietaną, dodać warzywa i miętę, delikatnie wymieszać przyprawiając do smaku solą. Gotowe.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu