Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Truskawkowe serca w kokosie

print Drukuj
Truskawkowe serca w kokosie

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

1 ocena

Słodki prezent dla ukochanej lub ukochanego. Uwaga truskawkowymi sercami w kokosie można obdarowywać cały rok, nie tylko w Walentynki:)

składniki

 

  • truskawka mus 1 szklanka
  • białka 3 sztuki
  • biała czekolada 100 gram
  • wiórki kokosowe
  • galaretka truskawkowa 2 opakowania
  • cukier puder 1/3 szklanki
sposób przygotowania

Przepis na truskawkowe serca w kokosie:

  1. Wiórki uprażyć na suchej patelni
  2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej
  3. Galaretki rozpuścić w 1 szklance wody
  4. Do musu truskawkowego dodać cukier puder i zimną galaretkę - wymieszać
  5. Do zimnej czekolady dodać mus - wymieszać
  6. Białka ubić na sztywno dodać do masy delikatnie mieszając
  7. Masę przelać do naczynia schłodzić około 3 godz
  8. Wycinać foremką w kształcie serca, obtoczyć w wiórkach kokosowych

Ile radości może sprawić taki deser przekonajcie się sami :))

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!