8 jaj
8 łyżek cukru
4 łyżki oleju
2 łyżki proszku do pieczenia
8 łyżek mąki pszennej
1 cukier wanilinowy
Masa I:
1 budyń czekoladowy
0,5 litra mleka
0,5 czekolady mlecznej
3 łyżki alkoholu
3 łyżki cukru
1 margaryna
MASA II:
1 pomarańcza
1 budyń śmietankowy
0,5 litra mleka
1 margaryna
4 łyżki cukru
DODATKOWO:
1 galaretka pomarańczowa
1 pomarańcza
do dekoracji wiórki kokosowe
1 opakowanie biszkopty podłużne
Przygotujmy biszkopt czyli białka ubijamy z cukrami dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej. Pieczemy w 180 stopniach w tortownicy o średnicy 24 cm. Przekrawamy na dwie części.
Robimy masę pierwszą:
Na mleku gotujemy z cukrem budyń. Margarynę ucieramy i miksujemy z zimnym kremem. Dodajemy alkohol do smaku i pokrojoną w kostkę mleczną czekoladę.
Przygotowujemy drugą masę:
Robimy tak samo jak masę wyzej. Pomarańczę obieramy i kroimy w kosteczkę dodajemy ją do gotowej masy i mieszamy łyżką.
Gotowy tort to: na spodzie biszkopt- masa czekoladowa- następnie układamy biszkopty podłuzne później masa II i druga połowa biszkoptu.
Dekorujemy pomarańczą pokrojoną w plasterki i zalewamy to galaretką pomarańczową. Boki dekorujemy kremem i wiórkami.
Tort z ciasta bananowego bez cukru
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu