40 dag mąki pszennej
10 dag mąki ziemniaczanej
40 dag margaryny
50 dag cukru
8 jaj
8 łyżki kakao
16 gram cukru waniliowego
2 łyżki proszku do pieczenia
Bita śmietana:
900 ml śmietanki
3 szkl wiśni drylowanych
5 łyżek cukru
Na początku ywkonajmy ciasto czekoladowe. Tłuszcz utrzyjmy z cukrami i jajkami. Wsypmy pozostałe składniki wymieszajmy i upieczmy trzy ciasta w tortownicy o śr. 24 centymetry.
Zajmijmy sie bitą śmietaną: Śmietankę ubijamy na sztywno pod koniec wsypując cukier. Do połowy ubitej śmietany dodajemy odsączone wiśnie. Tort przekładamy śmietaną.
Tort z ciasta bananowego bez cukru
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu