Polecamy dzisiaj:

Faworki czyli przepis na chrusty

Tort Angry Bird

print Drukuj
Tort Angry Bird

Marta

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
5.0

1 ocena

Sprawdzony przepis na tort z Angry Birds. Bardzo słodki tort dla najmłodszych, który świetnie wygląda i super smakuje. 

składniki
  • Składniki na biszkopt:
  • 4 jajka,
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Krem:
  • 1 i 1/2 kostki masła
  • 1 puszka masy kajmakowej (o ulubionym smaku, ja użyłam masę krówkową)
  • Do dekoracji:
  • lukier plastyczny: czerwony, biały, żółty i czarny
sposób przygotowania

Sprawdzony przepis na tort Angry Birds:

  1. Biszkopt: Jajka z cukrem ubić na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać.
  2. Upiec biszkopt w okrągłej formie o średnicy ok. 27cm, w temperaturze 180 stopni, około 20-25 minut. Upieczony biszkopt wystudzić, przekroić na dwa lub trzy krążki.
  3. Krem: Masło dokładnie utrzeć. Stopniowo dodawać kajmak i dalej ucierać. Gotowym kremem przełożyć biszkopt. Kremu powinno także starczyć na posmarowanie tortu od góry i z boków. Jest to konieczne, żeby lukier plastyczny się utrzymał.
  4. Ozdabianie: Lukier plastyczny cienko rozwałkować. Czerwonym i białym lukrem obłożyć całą powierzchnię tortu. Z żółtego – wyciąć dwa trójkąty na dziób. Z czarnego – dwa kółeczka na źrenice. Z białego – dwa różnej wielkości kółka, które będą oczami. Na głowie ptaszka ułożyć falisty loczek. Ja z resztek czerwonego lukru dodatkowo ulepiłam mini ptaszka angry birds. Tort przed podaniem powinien postać noc w lodówce.

Pyszny i imponujący tort Angry Birds gotowy.

Smacznego!

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!