- 4 jajka,
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki mąki tortowej
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem śmietanowy:
- 400 ml śmietanki 30% lub 36%
- 150 g malin
- 2 opakowania śmietanfix
- ewentualnie cukier puder (tylko dla lubiących bardzo słodką bitą śmietanę)
Do dekoracji:
- kwiatki z opłatka
Jajka z cukrem ubić na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt w okrągłej formie w temperaturze 180 stopni, około 20-25 minut. Upieczony biszkopt wystudzić, przekroić na dwa krążki.
Ubić mikserem mocno schłodzoną śmietankę z dodatkiem śmietanfixu i zmiażdżonych malin (i ewentualnie cukru pudru). Biszkopt przełożyć bitą śmietaną. Wierzch udekorować bitą śmietaną i kwiatkami opłatkowymi.
Tort z ciasta bananowego bez cukru
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu