5 jaj
5 łyżek cukru
1 łyżka kakao
4 łyżki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
100 ml śmietanki
150 ml jogurtu greckiego
1,2 l gorącej wody
4 niebieskie galaretki
4 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 30 ml ciepłej wody
Najpierw upieczmy w tortownicy o średnicy 24cm biszkopcik białka i cukier ubić na sztywną pianę, zmieszać z resztą składników.
Robimy masę najpierw galaretki rozpuszczamy i studzimy mieszamy z łyzką ubitej śmietanki. Śmietankę ubijamy pod koniec dodajemy cukier i jogurt i chłodną żelatynę. Tężejącą śmietanę dajemy do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskamy 3 okręgi blisko siebie na biszkopcie, mniejsze od obwodu ciasta. Następnie na nich wyciskamy dwa, a na górze jeden w celu uformowania chmurki. Wykładamy galaretkę. Dekorujemy śmietaną.
Tort z ciasta bananowego bez cukru
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu