12 jaj
12 łyżek cukru
12 łyżek mąki pszennej
6 łyżek kakao
5 łyżki oleju
3 łyżki proszku do pieczenia
3 łyżki octu
Masa I
1 masło
1 budyń waniliowy
0,5 litra mleka
3 łyżki cukru
Masa II
1 masło
1 budyń śmietankowy
3 łyżki cukru
3 łyżki kakao
0,5 litra mleka
DODATKOWO:
do dekoracji wiórki kokosowe
do dekoracji orzechy włoskie
2 polewy czekoladowe
Upieczmy biszkopty orzechowe, z białek i cukru ubijamy pianę do której wsypujemy resztę składników. Pieczemy trzy blaty w tortownicy o średnicy 22 cm.
Przygotowujemy masy :budyń waniliowy gotujemy z cukrem na mleku. Masło ucieramy na puch i łączymy z zimnym budyniem waniliowym. Tak samo robimy masę II dodając kakao do ucierania.
Przełożenie gotowego tortu: Biszkopt- masa jasna - Biszkopt- masa z kakao- biszkopt- dekorujemy polewą orzechami włoskimi.
Tort biszkoptowy z krem budyniowym i ananasem.
Ciasto biszkoptowe z pomarańczami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu