Biszkopt:
6 jaj
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
Masa:
1 margaryna
3 galaretki pomarańczowe
9 łyżeczek cukru
3 kisiele pomarańczowe
1 galaretka niebieska
3 kiwi
Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy powoli żółtka i nadal ubijamy. Wsypujemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej. Mieszamy i wylewamy do tortownicy o średnicy 22 cm. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.
Masa:
Kisiele pomarańczowe rozrabiamy w 350 ml wody. 650 ml wody zagotowujemy z cukrem, na gotującą wodę wlewamy wymieszane kisiele i gotujemy mieszając. Dodajemy margarynę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Galaretki rozpuszczamy w 0,5 litra wody i wlewamy do gorącego kisielu. Mieszamy. Chłodzimy i wykładamy na biszkopt. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki wykładamy na masę i zalewamy tężejącą niebieską galaretką rozpuszczoną w 0,5 litra wrzątku. Odstawiamy do steżenia.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu