Polecamy dzisiaj:

Czekoladowe świąteczne pierniczki

Topinambur z piekarnika

print Drukuj
Topinambur z piekarnika

Marta

liczba porcji Liczba porcji 1
Ocena:
0.0

0 ocen

Smaczne warzywo, które można jeść na surowo lub po obróbce cieplnej. Nam smakuje pieczony

składniki

- dowolna ilość topinamburu

- trochę oleju rzepakowego

- sól, pieprz, dowolne zioła (u mnie bazylia)

sposób przygotowania

Topinambur umyć pod bieżącą wodą, oczyścić z ziemi i "wąsów", nie usuwać skórki. Pokroić na mniej więcej równe części. Wymieszać z niedużą ilością oleju i przyprawami.
Piec rozłożony na pergaminie. Temperatura 180 stopni, ok. 20 min.

Tagi: dzieci
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 1
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!