Polecamy dzisiaj:

Ciasto kruche z czereśniami

Topinambur z piekarnika

print Drukuj
Topinambur z piekarnika

Marta

liczba porcji Liczba porcji 1
Ocena:
0.0

0 ocen

Smaczne warzywo, które można jeść na surowo lub po obróbce cieplnej. Nam smakuje pieczony

składniki

- dowolna ilość topinamburu

- trochę oleju rzepakowego

- sól, pieprz, dowolne zioła (u mnie bazylia)

sposób przygotowania

Topinambur umyć pod bieżącą wodą, oczyścić z ziemi i "wąsów", nie usuwać skórki. Pokroić na mniej więcej równe części. Wymieszać z niedużą ilością oleju i przyprawami.
Piec rozłożony na pergaminie. Temperatura 180 stopni, ok. 20 min.

Tagi: dzieci
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 1
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!