2 żółtka
2 łyżki cukru waniliowego
1 łyżka cukru
6 okrągłych biszkopcików
25 dag mascarpone
Kakao do dekoracji
Zacznijmy od utarcia żółtek z cukrem i cukrem wanliowym na parze. Przygotwane żółtka studzimy i mieszamy z serem mascarpone . Do dwóch przygotowanych pucharków dajemy na dno zamoczony biszkopt w kawie rozpuszczonej we wrzątku i pomieszanej z alkoholem do smaku. Na biszkopt dajemy workiem cukierniczym warstwę gotowego sera i ponownie maczany biszkopt i tak do wyczerpania składników. Po wierzchu sypiemy kakao.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu