Polecamy dzisiaj:

Idealny sernik na jesień

Tatar ze śledzia po węgiersku

print Drukuj
Tatar ze śledzia po węgiersku

Shutterstock.com

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena:
3.7

12 ocen

Dla kulinarnych smakoszy kochających ryby; tatar ze śledzia to żadna nowinka. Tym razem prezentujemy przepis na tatar ze śledzia po węgiersku - na ostro, z dodatkiem ostrej papryki, musztardy rosyjskiej i imbiru; czasem warto poeksmerymentować! Tatar ze śledzia po węgiersku to oryginalna wariacja na temat dobrze znanego przysmaku. Polecam :)

składniki
  • Śledzie (wymoczone) 250 g
  • Kapary 1 łyżka
  • Grzyby marynowane kilka sztuk
  • Ogórki kiszone 3 sztuki
  • Jajka 4 sztuki
  • Papryka czerwona 2 sztuki
  • Cebula 1 sztuka
  • Musztarda rosyjska 1 łyżeczka
  • Miód 1 łyżka
  • Koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • Pieprz, sól morska
  • Papryka ostra 1 łyżeczka
  • Imbir świeży 1 łyżeczka
sposób przygotowania

A teraz przepis na tatar ze śledzia po węgiersku

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C
  2. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i zgrillować w piekarniku - skórka powinna być mocno spieczona
  3. Jajka ugotować na twardo
  4. W tym czasie przygotować sos:
  5. W miseczce wymieszać wszystkie składniki na sos: miód, musztardę i koncentrat pomidorowy oraz starty na tarce o drobnych oczkach imbir
  6. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką
  7. Następnie, zgrillowaną paprykę umieścić w garnku - przykryć i zostawić do wystudzenia
  8. W tym czasie pokroić śledzie, grzyby, ogórki, kapary, jajka i cebulę w jak najmniejszą kostkę
  9. Paprykę obrać ze skórki i również pokroić w kostkę (wszystkie składniki powinny być podobnej wielkości)
  10. Następnie wymieszać pokrojone śledzie, paprykę, ogórki, cebulę, jajka i kapary z sosem
  11. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na około godzinę żeby smaki się przegryzły
  12. Po godzinie wstawić do lodówki i schłodzić

Gotowe, można podawać :)

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lazania z mięsem mielonym
Gwiazdka

Lazania z mięsem mielonym

Przepis na lazanię z mięsem mielonym. Efekt przepyszny, polecam przepis na lazanię każdemu. Smacznego :)
Sernik na szpinakowym spodzie
Gwiazdka

Sernik na szpinakowym spodzie

Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach. 
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!