2. Schłodzone ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wyłożyć do formy na tartę o średnicy 25 cm, posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Ciasto nakłuć widelcem.
3. Następnie ciasto piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni, upieczoną tartę wystudzić.
4. Truskawki umyć, bardzo dokładnie osuszyć i usunąć szypułki.
5. Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem według uznania i połową truskawek.
6. Serek równomiernie wyłożyć na wystudzoną tartę. Następnie udekorować pozostałymi truskawkami.
7. Tartę wstawić do lodówki do stężenia. Po tym czasie kroić i podawać i smacznego.
Tarta budyniowo-twarogowa z truskawkami
Tarta z truskawkami i galaretką
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Fileciki pod migdałową panierką
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu