Tarta z krówkami

Tarta z krówkami

Ocena: ★

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 1

Przepis na tartę z masą krówkową. Tarta, która smakuje wyśmienicie, bo masa krówkowa idealnie wpasowała się w ciasto. Można powiedziec, że jest to idealna tarta na podwieczorek. Polecam przepis!

Składniki:

  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 12,5 dag margaryny
  • 1 jajko
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 20 dag krówek
  • 4 łyżki mleka
  • Dodatkowo:
  • 5 sztuk krówek
  • 5 dag czekolady mlecznej

Sposób przygotowania:

Przepis na tartę z masą krówkową, pyszny deser do kawy:

  1. Najpierw margarynę, mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder dać do miski, a następnie margarynę z tymi składnikami rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki.
  2. Teraz dodajemy jajko i zagniatamy ciasto, a potem musimy wałkować ciasto i wylepić nim wcześniej posmarowaną margaryną i obsypaną bułką tartą formę do pieczenia tarty. Ciasto nakłuć.
  3. Ciasto trzeba piec przez około 25 minut w 180 stopniach.
  4. Przyszła pora, żeby przygotować masę: mleko musimy wlać do garnka i zagotować je. Wrzucić krówki i gotować aż się rozpuszczą, cały czas mieszając.
  5. Masę wlać do tarty. Na wierzch dać pokruszone krówki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i udekorować nią tartę. Odstawiamy do wystygnięcia.

Pyszna tarta z krówkami gotowa.

Smacznego!

Autor: Elisa

Polecamy nasze przepisy