- 2 marchewki
- pół szklanki śmietany 18%
- 1 1,5 szklanki wody
- pęczek koperku
- sól, pieprz
- trochę mąki do zagęszczenia sosu i oprószenia mięsa
- olej do smażenia
Umyć i osuszyć filet z indyka. Wykroić 4 sznycle. Posypać je solą i pieprzem, oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać trochę oleju. Na dużym ogniu zrumienić sznycle z obu stron.
Obrać marchewkę i pokroić w cienkie słupki.
Filety zalać wodą i wsypać marchewkę. Przykryć patelnię, żeby woda się zagotowała.
Kiedy marchewka zmięknie, do sosu dodać zahartowaną śmietanę.
Sos zagęszczamy łyżką mąki z odrobiną zimnej wody. Do sosu dodajemy koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Sznycle podajemy z ryżem lub ziemniakami i ulubioną surówką.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu