Szaszłyki z piersi indyka

Szaszłyki z piersi indyka

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Przepis na szaszłyki z indyka, wyśmienite szaszłyki pieczone, które najlepiej smakują podane z ulubioną surówką.

Składniki:

  • pierś z indyka 0,7 kg
  • cebula biała 2 duże
  • ogórek kiszony 2 sztuki 
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony
  • marynata
  • musztarda 1 łyżka 
  • olej 2 łyżki 
  • sok z cytryny 2 łyżki 
  • miód 2 łyżki 
  • ocet winny 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na szaszłyki z indyka w moim wykonaniu:

  1. pierś umyć i osuszyć
  2. do miseczki dodać wszystkie składniki marynaty i dokładnie wymieszać, powstałą marynatą natrzeć mięso i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny
  3. mięso pokroić na paseczki, zawijać w ślimaki i nabijać na patyczki od szaszłyków
  4. ogórka i cebulę pokroić na paseczki i utykać w mięso, posypać czarnuszką
  5. szaszłyki musimy piec w piekarniku na funkcji grill 30 minut
  6. szaszłyki z indyka najlepiej podawać z surówką

Szaszłyki z indyka gotowe.

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy