Szaszłyki z piersi z kurczaka i ananasa

Szaszłyki z piersi z kurczaka i ananasa

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Marynowane w kurkumie piersi kurczaka ze słodkim ananasem to propozycja na pyszny obiad w zimowe dni. Szaszłyki z piersi z kurczaka i ananasa sprawdzą się też jako przekąska.

Składniki:

  • pierś z kurczaka  2 sztuki
  • ananas świeży 1/2 sztuki
  • kurkuma 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • sól

Sposób przygotowania:

Przepis na szaszłyki z piersi z kurczaka i ananasa:

  1. Pierś umyć osuszyć, pokroić w dużą kostkę, polać oliwą, oprószyć solą i kurkumą i pozostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu
  2. Ananasa obrać i pokroić w kostkę
  3. Nadziewać na patyczki kurczaka i ananasa
  4. Grilować po 5 minut z każdej strony, do momentu aż mieso będzie usmażone.

Szaszłyki z piersi z kurczaka i ananasa w wersji obiadowej można podawać np. z ryżem.

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy