Moja szarlotka

Moja szarlotka

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 20

Moja szarlotka- apetyczny deser na podwieczorek. Szarlotki każdy praktycznie lubi!

Składniki:

1,20 kg jabłek

3 łyzki cukru

galaretka truskawkowa 

śnieżka 

galaretka jeżynowa 

biszkopty okrągłe

Sposób przygotowania:

Obrane jabłka i starte na tarce smażymy do godziny. Na końcu wsypujemy galaretkę truskawkową. Na małej foremce układamy biszkopty okrągłe i zalewamy je chłodnymi jabłka. Odstawiamy do stężenia. Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, do ubitej dajemy tężejąca galaretkę jeżynową ozpuszczona w 0,5 szkl wody. Na jabłka wykładamy śmietanę. Odstawiamy na parę godzin do lodówki. 

# Tagi:

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy