Polecamy dzisiaj:

Smaczne knedle ze śliwkami

Kruszek z jabłkami

print Drukuj
Kruszek z jabłkami

Agnieszka L.

liczba porcji Liczba porcji 20
Ocena:
3.3

14 ocen

Szarlotka - kruszek z jabłkami- to takie proste ciasto, bo tylko do niego potrzeba nam kruchego ciasta i jabłek. Polecam więc przepis na szarlotkę!

składniki
  • Ciasto:
  • 30 dag margaryny
  • 60 dag mąki
  • 15 dag cukru pudru
  • 1,5 łyżeczki amoniaku
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki śmietany
  • 6 jaj
  • Masa jabłkowa:
  • 2,20 kg jabłek
  • 2 galaretki
  • 6 łyżek cukru
sposób przygotowania

Przepis na szarlotkę w kilku krokach:

  1. Zacznijmy od zrobienia ciasta kruchego na stolnicy. Z wszystkich podanych składników na ciasto zagniatamy je i dzielimy na 3 części i pieczemy trzy placki.
  2. W tym czasie robimy warstwę jabłek: obrane jabłka ścieramy na dużej tarce i smażymy z cukrem pod koniec wsypujemy galaretki.
  3. Gotowymi letnimi jabłkami przekładamy kruche placki i dekorujemy cukrem pudrem. 

Szarlotka gotowa.

Smacznego!

Ocena:
3.3
Liczba porcji 20
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!