Ciasto robi sie szybciutko a połaczenie budyniu z jabłkami nadaje lepszy smak i wygląd.
Składniki na ciasto:
· 3 szk. Mąki pszennej
· 1 ½ szk. Cukru
· 1 łyżka proszku do pieczenia
· 1 Kostka margaryny
· 2 jajka
Składniki na masę:
· 2 opakowania budyniu waniliowego
· 1 litr Mleka
· 4 łyżki cukru
Pozostałe składniki:
· ½ kg jabłek
· ½ opak. kisiel cytrynowy
1. Składniki na ciasto zagniatamy i dzielimy na dwie części ( 2/3 oraz 1/3 ).
2. Większą cześć ciasta rozłożyć na blaszce.
3. Mniejszą część schować do zamrażalnika.
4. Jabłka obieramy, kroimy na plastry po czym wykładamy na ciasto i posypujemy proszkiem kisiel.
5. Następnie gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu i wykładamy na jabłka.
6. Zamrożone ciasto ścieramy na budyń na tarce o dużych oczkach.
7. Piec 50 minut w 180 ˚ C.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu