1 marchewka
2 cebule
1 pęczek szczypiorku
1 fasola czerwona z puszki
1 kukurydza w puszce
5 łyżek śmietany
do smaku sól i pieprz
Kapustę i marchewką ścieramy na tarce o duzych oczkach. Oczyszczoną cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy dość drobno.Z fasoli i kukurydzy odlewamy zalewę. Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą , przyprawiamy i mieszamy ze smietaną. Dajemy na 30 minut do lodówki.
Delikatna surówka z czerwonej kapusty
Prosta surówka z czerwonej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu