Smaczna, lekko kwaskowa surówka z porów. Najlepiej sprawdza się podawana do obiadu, chociaż niektórzy lubia ją jeść samą: jabłko i ogórek kiszony nadają jej wyraźniego smaku.
Przepis na surówkę z pora:
Pory oczyścić, dokładnie umyć, pokroić na półcentymetrowe krążki, wyłożyć na sitko i zanurzyć we wrzącej wodzie na 10 min.
Wyjąć, odsączyć i wystudzić.
Na tarce z dużymi oczkami zetrzeć jabłka i ogórek, lekko skropić sokiem z cytryny, dodać sól, cukier i wymieszać z majonezem.
Surówka z pora gotowa. Można podawać do obiadu. Smacznego:)
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu