Sałatka z pieczonych buraków i orzecha włoskiego
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 4
Smaczna sałatka z dodatkiem orzechów ,które możan zastąpić np. suszoną śliwką
Składniki:
buraki czerwone 1 kg.
orzechy włoskie 50 gram
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz biały do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
cukier szczypta
jogurt grecki 2 łyżki
Sposób przygotowania:
najpierw buraki myje przekładam na blaszkę ,przykrywam folią aluminiową , piekę około 1 godzinę w 160 stopniach, po tym czasie buraki zostawiam do ostudzenia
zimne obieram ,kroję w kostkę
Jogurt mieszam z cukrem ,solą i pieprzem,oraz sokiem z cytryny, mieszam z buraczkami, siekam orzechy i natkę pietruszki dodaję do sałatki .
Autor: joanna1974
Polecamy również
Surówka obiadowa
Połączenie w surówce obiadowej słodkiej marchewki i kiszonej kapusty wyszło rewelacyjnie. Pasuje do mięs i ryb. P...Surówka z selera
Prosta Surówka z selera do obiadu. Na szczęscie można przygotować coś prostego i na szybko. Nie każdy musi być pr...Surówka obiadowa z cukinii, marchewki i chia
Niezastąpiona do drugiego dania pyszna surówka z cukinii i młodej narchewki :)Sezonowa Surówka
Korzystajmy z warzyw póki jest sezon. Surówka znakomicie pasuje do obiadu jak również do grilla.Surówka z porów
Surówka z pora wspaniale pasuje do codziennego obiadu.Zobacz więcej przepisów na: