20 szt pomidorków koktajlowych
szczypta bazyli
2 łyżki przecieru pomidorowego
0,5 szt marchewki
1 cebula
2 ząbki czosnku
250 ml bulionu warzywnego
sol, pieprz
szczypta chili
Cebulkę i czosnek obieramy, siekamy i podsmażamy na tłuszczu na rumiano. Marchew kroimy w koteczkę i dodjamy do czosnku. Dodajemy sól. Chwilkę smażymy. Do warzyw dodajemy przecier pomidorowy, chilii oraz szklankę przygotowanego bulionu warzywnego. Całosć razem gotujemy okolo 5 minut. Na końcu wsypujemy pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki. Gotujemy jeszcze okolo 5 minut. Doprawiamy danie solą i pieprzem. Dodajemy bazylie. Przygotowany sos podajemy z ugotowanym al dente makaronem spagetti.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Mortadela w panierce z płatków kukurydzianych
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu