Spaghetti z pomidorami koktajlowymi
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen
Ilość porcji: 5
Apetyczne, pożywne danie na obiad, ale i nie tylko!
Składniki:
Makaron spaghetti
20 szt pomidorków koktajlowych
szczypta bazyli
2 łyżki przecieru pomidorowego
0,5 szt marchewki
1 cebula
2 ząbki czosnku
250 ml bulionu warzywnego
sol, pieprz
szczypta chili
Sposób przygotowania:
Cebulkę i czosnek obieramy, siekamy i podsmażamy na tłuszczu na rumiano. Marchew kroimy w koteczkę i dodjamy do czosnku. Dodajemy sól. Chwilkę smażymy. Do warzyw dodajemy przecier pomidorowy, chilii oraz szklankę przygotowanego bulionu warzywnego. Całosć razem gotujemy okolo 5 minut. Na końcu wsypujemy pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki. Gotujemy jeszcze okolo 5 minut. Doprawiamy danie solą i pieprzem. Dodajemy bazylie. Przygotowany sos podajemy z ugotowanym al dente makaronem spagetti.