1 ser mascarpone 250g
0,5kg brokuły
0,3kg fileta z kurczaka
1 plasterek cytryny
sól i pieprz
oliwa do smażenia i makaronu
1.Brokuły umyć i podzielić na mniejsze korony, a następnie ugotować w posolonej wodzie z dodatkiem 1 plasterka cytryny, żeby zachował się piękny zielony kolor. Gotować aż będą miękkie.
2.Fileta z kurczaka pokroić na małe kawałki, podsmażyć na patelni na bardzo małej ilości oliwy z dodatkiem 5 łyżek wody. Na końcu doprawić solą i pieprzem.
3.Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy, ugotowany odcedzić.
4.Brokuły ugotowane odcedzamy i przekładamy na patelnie gdzie jest usmażony filet z kurczaka.
5.Dodajemy ser mascarpone i na małym ogniu podsmażamy tak aby ser się roztopił.
6.Gdy sos brokułowy jest gorący wykładamy na talerz gdzie mamy przygotowany makaron.
Spaghetti z brokułami, kurczakiem i bazylią
Spaghetti z kurczakiem i brokułem
makaron spaghetti z kurczakiem
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu