Polecamy dzisiaj:

Smaczne knedle ze śliwkami

Sos tatarski z kaparami

print Drukuj
Sos tatarski z kaparami

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
3.3

10 ocen

Polecam uniwersalny sos tatarski pasujący do wszelkiego rodzaju mięs i wędlin. Oczywiście nie ma on nic wspólnego z dawnymi czy obecnymi Tatarami, ale nazwa sos tatarski się przyjęła, więc nie ma co z nią walczyć. Lubię sos tatarski, choć zawiera majonez, a niestety majonez w dużej ilości nie jest zbyt zdrowy :( nad czym ubolewam, bo go bardzo lubię.

składniki
  • 1 mały słoik majonezu
  • 2 ogórki konserwowe
  • 4 drobno pokrojone grzybki marynowane
  • 2 jajka na twardo
  • 4 łyżki kaparów
  • 1 łyżka szczypiorku
  • sol i pieprz, szczypta cukru
sposób przygotowania

Sos tatarski moze być z różnymi dodatkami, ten akurat jest z kaparami.

  1. Najpierw siekamy ogórki, grzybki, kapary i jajka, drobno siekamy.
  2. Dodajemy szczypiorek i całość mieszamy dokładnie z majonezem.
  3. Przyprawiamy cały sos cukrem, solą i pieprzem do smaku.

I mamy domowy sos tatarski z kaparami :)

Smacznego!

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!