Polecamy dzisiaj:

Smaczne knedle ze śliwkami

Sos tatarski - prosty przepis

print Drukuj
Sos tatarski - prosty przepis

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
3.9

23 ocen

Prosty przepis na sos tatarski - dodatek do mięs, ryb oraz wszelkiego rodzaju wędlin. Warto zrobić go samemu, mamy wtedy pewność, co jemy. I oczywiście sos tatarski ma tyle wspólnego z Tatarami, co ryba po grecku z rybami :)

składniki
  • 200 g majonezu
  • 4 łyżki gęstej śmietany 
  • 1 łyżka tartego chrzanu 
  • 1 mała łyżeczka musztardy 
  • kilka grzybków marynowanych w occie
  • 2 ogórki konserwowe 
  • 1 łyżka posiekanego koperku 
  • sól, pieprz
sposób przygotowania

Przepis na sos tatarski jest prosty i można go zrobić w dosłownie kilku krokach:

  1. Majonez mieszamy ze śmietaną, chrzanem oraz musztardą.
  2. Ogórki i grzybki kroimy w kosteczkę.
  3. Wszystko łączymy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie całość dokłądnie mieszamy na gładki sos.
  4. Sos tatarski gotowy, teraz można go, przelać do słoika i odstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.

Smacznego!

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!