Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, po czym wlewamy wszystkie żółtka i miksujemy na małych obrotach. Na końcu dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na foremkę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut.
Kostka śmietanowa z brzoskwinią i granatem
Śmietanowiec z frużeliną wiśniową
Śmietanowa pianka z borówką i truskawką
Lekki śmietanowiec z galaretkami.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu