Tak przygotowany ser camembert możemy podać na śniadanie, kolację lub na przekąskę np. z ulubioną sałatką. Ser camembert ma dość specyficzny smach i zapach, więc jest on dla wielbiceli serów.
1 jajko
3 krążki sera camembert ( po około 75g każdy )
kilka łyżek bułki tartej
pieprz czarny mielony
olej do smażenia
1. Jajko roztrzepać widelcem z pieprzem mielonym do smaku.
2. Krążki sera panierować najpierw w jajku a następnie w bułce tartej.
3. Na patelni rozgrzać olej, następnie smażyć przygotowany ser po kilka minut z każdej strony.
4. Usmażony osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i podawać. Smacznego.
Smażony camembert z żurawiną i orzechami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu