Smażony śledź z borówką podawany na roszponce

Smażony śledź z borówką podawany na roszponce

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Przepis na świeże śledzie smażone podane na roszponce z konfiturą z borówki to przepis na doskonałą ucztę, smakowitą i aromatyczną :) Śledzie warto jeść, bo są bogate w zdrowe składniki odżywcze!

Składniki:

  • płaty śledziowe 4sztuki
  • przyprawa do ryb 2 łyżeczki
  • konfitura z borówki 2 łyżki 
  • olej do smażenia
  • cytryna 1 sztuka
  • roszponka

Sposób przygotowania:

Oto jak można usmażyć śledzia, czyli pyszne smażone śledzie:

  1. Najpierw musimy filety śledziowe oprószyć przyprawą i odstawić na pół godziny.
  2. Następnie trzeba rozgrzać olej na patelni.
  3. Teraz filety kładziemy na tłuszczu i smażymy na zloty kolor, z nadmiaru tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku.
  4. Najlepiej smakują, gdy są podawane na roszponce z konfiturą borówkową, warto je również polać odrobiną soku z cytryny.

Pyszne smażone śledzie gotowe.

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy