1 szkl kwaśnej śmietany
1 margaryna
cukier waniliowy
1 słoik marmolady twardej
masło do formy
Zacznijmy od przesianią maki pszennej na stolnicę i dania do niej:śmietany, margaryny i cukru i z tych składników należy zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 45 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na kształt prostokąta i cieniej niż na pierogi. Na kraj ciasta nałożyć workiem cukierniczym marmoladę o szerokości 1 cm. Kawałek z marmoladą złożyć dwa razy i odciąć od pozostałego ciasta. Porcjować na kawałki i każdy nacinać nożem i wygiąć lekko aby powstał półksiężyc- aby nacięcia się lekko otwarły. Grzebyki ułkadać na formie wysmarowanej tłuszczem. Deser piecze się 35 minut w 180 stopniach i przed podaniem dekoruje cukrem pudrem.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu