30 dag mąki pszennej
Szczypta soli
10 dag cukru pudru
20 dag margaryny
2 żółtka
Dżem truskawkowy
Z mąki pszennej, cukru, margaryny, żółtek i soli zagniatamy jednolite ciasto. Gotowe wkładamy na 30 minut do lodówki. Rozwałkowujemy na 4 mm i wykrawamy różnymi foremkami ciasteczka. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Przekładamy dżemem truskawkowym. Można udekorować ładnie.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu