Ciasto:
1,5 dag drożdży
1,5 szkl mąki
0,5 łyżeczki cukru
0,5 łyżeczki soli
1 jajo
Nadzienie:
35 dag pieczarek
1,5 szt cebuli
3 łyżki przecieru
12,5 dag sera żółtego
Pęczek natki pietruszki
Oregano
Sól i pieprz
Masło do formy
1 łyżka wody
¾ szkl wody
Ciasto:
Drożdże mieszamy z cukrem, jedną łyżką mąki pszennej i łyżką ciepłej wody. Odstawimy na chwilę do wyrośnięcia. Następnie dodajemy wodę, mąkę pszenną, sól jajko i cukier wyrabiamy jednolite ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ciasto rozwałkowujemy smarujemy koncentratem i wykładamy farsz. Zwijamy do połowy w rulon i odcinamy. Rulon kroimy w 1,5- 2 cm roladki. Pozostałe robimy tak samo. Układamy na blaszce wysmarowanej olejem. Posypujemy oregano. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Wychodzi 30 sztuk.
Nadzienie:
Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na dużej tarce. Smażymy je na maśle. Studzimy. Cebulę oczyszczamy i szklimy nie rumieniąc. Studzimy. Ser ścieramy na dużej tarce. Natkę drobno siekamy. Łączymy ze sobą natkę, pieczarki i cebulę przyprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu