1 duża cebula
pół słoika ogórków konserwowych
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
1/4 szklanki oleju
ok. 1 szklanki pikantnego keczupu
2 łyżeczki musztardy
3 zmiażdżone ząbki czosnku
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól
Ogórki i śledzie pokroiłam w cienkie paseczki. Cebulę pokroiłam w cienkie piórka. Opruszyłam ją solą, pogniotłam i odstawiłam na kwadrans. Przygotowałam sos. Połączyłam ketchup, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek i olej. Dodałam posiekaną natkę pietruszki. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i cukrem. Danie trzymałam kilka godzin w lodówce, żeby smaki się przegryzły.
śledzie w słodko-pikantnym sosie
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu