· 1 duża cebula
· 4 ogórki konserwowe
· 50 dag. Śledzi solonych ( matiasy)
· 1 koncentrat pomidorowy 200 g
· 3 liście laurowe
· 3 ziarenka pieprzu czarnego
· 3 ziarna ziela angielskiego
· ½ szk. oleju
· ½ szk. wody
· 2 łyżeczki cukru
1. Płaty śledziowe moczymy w wodzie około 2 godzin, następnie kroimy w mniejsze kawałki.
2. Cebule obieramy kroimy drobno i przesmażamy na patelni z olejem.
3. Koncentrat pomidorowy dodajemy do cebuli dolewamy olej oraz wodę.
4. Całość dokładnie wymieszać, dodać pokrojonego w kostkę ogórka, pieprz, ziele, listek oraz cukier i po prużyć przez 15 minut.
5. Sosy wystudzić i zmieszać że śledziami.
Przepis na śledzie po kaszubsku
Aromatyczne śledzie po kaszubsku
Tradycyjne śledzie po kaszubsku
śledzie w słodko pikantnym sosie
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu