0,5 kg maki
20 dag cukru pudru
margaryna
0,5 proszku do pieczenia
2 łyzki kakao
2 żółtka
ser:
30 dag cukru pudru
1 kg sera mielony
2 łyzki mąki ziemniaczanej
5 jaj
zapach cytrynowy
DODATKOWO:
skórka kandyzowana pomarańczy
Na początku zrobmy ciasto kruche:
Wszystkie podane skłandiki musimy zagnieść ze sobą a nastepnie podzielić na dwie części. Jedna dajemy na formę a drugą mrozimy .
Przygotujemy ser:
Żółtka ucieramy z cukrem. Porcjami dodajemy ser, mąkę aromat i ubitą paine z białek. Wykładamy na ciasto i na niego ścieramy ciasto zamrożone.
Pieczemy około godziny w 180 stopniach w foremce 25/36. Dekorujemy skórką pomarańczy.
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu